Fotboll som förenar

HIFs Álvaro Santos engagerar ungdomar och barn

Fri Fotboll är ett initiativ i Helsingborgs stad där alla som vill spela fotboll ska få spela fotboll.  Fri Fotboll grundades i Helsingborg i oktober 2012 som ett samarbete mellan Helsingborgs stad – Utvecklingsnämndens förvaltning (numera Arbetsmarknadsnämnden), Fritid Helsingborg, HIF och Ramlösa Södra IF. Målet är att engagera de barn och ungdomar i åldrarna 7- 14 år till fotboll i olika platser runt omkring Helsingborgsområdet.

Det är kostnadsfritt att delta och det finns inget krav på att man ska ha fotbollskläder. Planen är bara att ha kul tillsammans och träffa vänner i en ny gemenskap.  Under en del träningar och matcher har flera spelare från HIF varit med och spelat med ungdomarna. En av nyckelpersonerna bakom Fri Fotboll är Álvaro Santos, fotbollsspelare i HIF. Han är en av många som vill att fler unga ska ha kul med fotboll, spela med vänner och ta chansen att utvecklas.

I maj 2016 anordnade Fri Fotboll en heldag med fotboll, grillning och andra aktiviteter för ensamkommande pojkar. Det kom ungefär ett 30-tal pojkar och mötte ett lag med svenska killar. Matchen varade i 1,5 timme och efteråt blev det grillning, dans till killarnas traditionella musik.

Öresundskraft verkar som en av Fri Fotbolls största sponsorer.

Dela och ge oss bra energi!